Ny i sporten

Er du ny i BMX sporten eller overvejer at starte til BMX, så læs mere her.

BMX er en individuel ekstremsport, hvor teknik udgør en stor del af at kunne køre på den rigtige måde. Derfor er teknik en stor del af vores træning, hvor vi blandt andet træner i at hoppe, lave manual (køre på baghjul). Samt træne i at kunne forcere banen hurtigst muligt mens der er op til 7 andre kørere på banen samtidig.

BMX er en fed sport hvor vi i Roskilde BMX gør en stor dyd i at der er et godt sammenhold i klubben, også på tværs af vores forskellige hold. Desuden ønsker vi også at der er en god stemning hos forældrene, og vi opfordrer aktivt forældre til at hjælpe i klubben. Roskilde BMX er drevet af frivillige kræfter, og uden en arbejdsindsats fra forældrer og kørere ville vi ikke kunne drive vores fine bane, eller få lavet endnu bedre faciliteter.

Hvad kræver det at kunne starte til BMX ?

Det kræver ikke andet end lysten til at køre på cykel, på en markant anderledes måde. Man kan som helt lille starte på en strider (løbecykel), og derfra avancere. Hvis man allerede kan køre på cykel uden støttehjul, er man klar til at køre BMX. Vi har kørere der starter på strider i 2-3 års alderen, men mange starter i 5-6 års alderen eller senere.

Man står op på cyklen hele vejen rundt, så hvis en ny kører mangler lidt balance hjælper vi til med at træne den del.

Vi træner også i at kunne starte på gaten i lidt over 3 meters højde, og sørger for at alle føler sig trygge.

Man starter altid på vores kom og prøv hold, som er et struktureret introduktionsforløb til BMX sporten. Herefter rykker man til Hold 1 som er for alle unge og nye kørere. Herefter bestemmer trænerne hvem der skal rykke videre til de næste hold.

Kom og prøv hold kører 8-10 gange om året, fra april til oktober er det på vores udendørs bane i Darup.

Udstyr ?

Roskilde BMX har lejeudstyr, det vil sige cykel, hjelm, albue og knæbeskytter.

Efter opstart i klubben kan der lejes udstyr for et mindre beløb, vi opfordrer til at man hurtigst muligt får købt personligt udstyr.

Freestyle cykler kan heller ikke bruges på banen, fordi de typisk er lavet at står og vejer 4-5kg mere end en race bmx cykel.

Derudover skal man have lange bukser og lange ærmer på, uanset vejret.

Hvad koster det ?

At starte til BMX koster typisk omkring 3-4000,- når man regner køb af cykel, udstyr og kontingent.

Vores kontingent kan ses på vores tilmeldings side. Udover kontingentet skal man have en konkurrencelicens hos DCU som købes her. Begge dele er obligatorisk og klubkontingentet bliver fastsat på den årlige generalforsamling og følger vores sæson der løber fra 1.April til 31.Marts.

Konkurrencelicens betyder man som ny kører må stille op i BMX løb, spørg dog trænerne først hvornår man er klar.

Hvis man vil købe en race BMX cykel, så spørg trænerne først. Det er vigtigt at cyklen er den rette størrelse og type. En BMX som vi kører på, købes efter højden på køreren, og ikke alder. Vi har størrelses guides her

En brugt cykel kan købes fra omkring 1000,- og opefter. Man blandt søge på Facebook gruppen “BMXFORUM køb/salg race BMX” hvor der også er sikkerhedsudstyr og tøj. Der er også et stativ i vores klubhus, hvor klubbens medlemmer sælger lettere brugt udstyr.

Ellers kan vi formidle kontakt til vores lokale forhandlere.

Jeg har flere spørgsmål ?

Skriv til email: nyi@roskildebmx.dk hvor vores trænere vil svare på jeres spørgsmål 🙂